ruth-nadal-equip.jpg

Sóc la Ruth Nadal
i vaig créixer entre eines
i artesans. 

El meu pare em va transmetre els secrets d'un ofici antic i apassionant en el que he trobat el meu llenguatge artístic.

 

La tradició del treball fet a mà i el valor d'allò únic guien les meves mans, que són les eines de la meva creativitat.

 

taller.jpg

Les teves mans donen sentit a les meves joies, perquè les transformen en una part de tu.

Entenc la joieria com un camí amb el que t'expresses, amb el que parles sense paraules, amb el que et mostres i defineixes la teva personalitat d'una manera molt visual, que et fa única. Per això m'agrada fer peces irrepetibles i exclusives, joies que et complementen perquè connecten amb la teva essència més pura. Des del taller, i amb materials de primera qualitat, imagino, esbosso i creo un univers de joies ,que vibren amb diferents freqüències esperant trobar la teva.

Crec que cada joia està destinada a una persona en concret, amb la que sorgirà una connexió profunda. És aquest moment tant emocionant i intens el que em motiva per fer joies d'autora úniques, personals i singulars. Aquest vincle entre la joia i les emocions fa que la meva joieria sigui acollidora,càlida i emotiva.

fermalls.jpg

Crear una joia és apassionant. Seure a la taula de joiera, obrir el calaix, agafar el metall, les eines i deixar que tot flueixi, és una sensació indescriptible. A vegades la creativitat m'empeny a convertir una idea en una joia ,i en d'altres moments són les mans que les que em porten directament a escoltar el metall i deixar-me portar.

La sorpresa va lligada a la creativitat i li dona a l'ofici de joiera un toc màgic fascinant.

mans.jpg

Reivindico les mans com a idea de valor i com a font d'expressió

i defenso el respecte per l'ofici artesanal i tradicional en ple segle XXI. Treballo amb un equip d'artesans locals, d'oficis afins a la joieria, que dominen tècniques concretes i tradicionals que donen el toc final a cada peça.

 

Entenc que una joia és una obra d'art que  desperta sentiments i records. Cada joia que faig porta una petita part de mi, perquè és el resultat d'un camí creatiu ple d'emocions que al final es poden tocar.