ruth-nadal-equip.jpg

Sóc la Ruth Nadal
i vaig créixer entre eines
i artesans. 

El meu pare em va transmetre els secrets d'un ofici antic i apassionant amb el que he trobat el meu llenguatge.

 

La tradició del treball fet a mà i el valor d'allò únic guien les meves mans, que són el puntal expressiu de la meva creativitat.

 

taller.jpg

Les teves mans donen sentit a les meves joies, perquè les eleven a un altre nivell, transformant-les en una part de tu.

Entenc la joieria com un camí amb el que t'expresses, amb el que parles sense paraules, amb el que et mostres i defineixes la teva personalitat d'una manera molt visual, que et fa única. Per això m'agrada fer peces irrepetibles i exclusives, joies que et complementen perquè connecten amb la teva essència més pura. Des del taller, i amb materials de primera qualitat, imagino, esbosso i creo un univers de joies ,que vibren amb diferents freqüències esperant trobar la teva.

Crec que cada joia està destinada a una persona en concret, amb la que sorgirà la màgia i es produirà el "fletxasso". Aquest moment emocionant i intens és el que em motiva per fer joies amb ànima, càlides i personals. La connexió que porta a l'enamorament total i al vincle, és un tresor que fa que la meva joieria sigui humana, emocional i tendra.

fermalls.jpg

Crear una joia és apassionant. Seure a la taula de joier, obrir el calaix, agafar el metall i les eines i deixar que tot flueixi, és una sensació indescriptible. La creativitat té molts camins per recórrer que a vegades em guien a convertir una idea en una joia ,i en d'altres, em porten directament a escoltar el metall, les pedres o les mans i deixar-me portar. La sorpresa va lligada a la creativitat, i li dona a l'ofici de joier un toc màgic i ancestral, a vegades druídic.

mans.jpg

Reivindico les mans com a idea de valor i com a font d'expressió

i defenso el respecte per l'ofici artesanal i tradicional en ple segle XXI. M'envolta i m'acompanya en el meu camí professional, un equip d'artesans locals d'oficis afins a la joieria que dominen tècniques concretes, específiques i tradicionals que complementen les joies.

 

Entenc que una joia és una obra d'art que et vibra o no, però que et desperta sentiments i et fa pensar. Cada joia que faig porta una petita part de mi, perquè és el resultat d'un camí creatiu ple d'emocions intenses que es poden tocar i lluïr.