top of page
ruth-nadal-equip.jpg

Més de 25 anys creant joies amb ànima.

Sóc la Ruth Nadal i vaig néixer entre eines i artesans.

El meu pare em va transmetre els secrets d'un ofici antic i apassionant en el que he trobat el meu camí.

 

La tradició del treball fet a mà i el valor d'allò únic guien les meves mans,que són les millors eines de la meva creativitat.

 

taller.jpg

joies que et t'ancoren a moments i a persones

Entenc la joieria com el meu camí d'expressió amb el que parlo sense paraules. Les joies formen part del teu llenguatge visual que et fa única, amb el que et mostres i defineixes la teva personalitat. Per això m'agrada fer peces irrepetibles i exclusives, joies que et complementen perquè connecten amb la teva essència més pura. Des del taller, i amb materials de primera qualitat, imagino, esbosso i creo un univers de joies ,que vibren en diferents freqüències esperant trobar la teva.

Crec que cada joia està destinada a una persona en concret, amb la que sorgirà una connexió íntima i intensa. És aquest moment tant emocionant i potent el que em motiva a fer joies d'autora úniques, personals i singulars. Aquest vincle entre la joia i les teves emocions fa que la meva joieria sigui acollidora, càlida i emotiva.

fermalls.jpg

Crear una joia és apassionant. Seure a la taula de joiera, obrir el calaix, agafar el metall, les eines i deixar que tot flueixi, és una sensació de llibertat indescriptible. A vegades la creativitat m'empeny a convertir una idea en una joia ,i en d'altres moments són les mans que les que em porten directament a escoltar el metall i deixar-me portar.

La sorpresa va lligada a la creativitat i li dona a l'ofici de joiera un toc màgic fascinant.

tradició que et sorprèn

mans.jpg

Reivindico les mans com a eines

 d'expressió

I defenso l'ofici artesanal i tradicional de joiera en ple segle XXI. Treballo amb un equip d'artesans locals, d'oficis afins a la joieria, que dominen tècniques concretes que donen el toc final a totes les joies.

 

Entenc cada joia com una petita obra d'art que porta una part de mi, i que és el resultat de transformar la vida en objectes que emocionen i es poden tocar i lluïr.

bottom of page