top of page

Arriba la Fashion Revolution Week

Updated: Apr 19, 2021

Del 19 al 25 d'abril se celebra la Fashion Revolution Week, una setmana dedicada a reivindicar una indústria de la moda ètica, sostenible i de proximitat , i respectuosa amb els drets humans i amb el planeta.

Aquest moviment activista va néixer ara fa vuit anys arran de l'esfondrament del complex industrial Rana Plaza de Bangla Desh, on van morir 1138 persones, la majoria d'elles dones mentre confeccionaven peces de roba per a grans marques del primer món.

Aquest malaurat accident va despertar la consciència social i l'interès per descobrir què és realment el que hi ha darrera d'una samarreta que val 5€ . Així va néixer el concepte #Imadeyourclothes , que defensa que darrera una peça de roba amb valors sostenibles, de proximitat i respectuosos amb el medi ambient, hi ha una creadora, artesana o dissenyadora que confecciona peces de roba de manera ètica, al territori, i amb materials de qualitat .

La moda sostenible és un dels pilars del consum conscient, que ens convida a reflexionar sobre la procedència de la roba que portem cada dia, i sobre la necessitat de viure immersos en un espiral de consumisme destructiu que no ens deixa mirar més enllà del nostre propi gaudi.

Ser conscients de que una altra manera de viure i de consumir és possible, ha fet que apareguin projectes molt valuosos que engloben petites marques compromeses amb els drets humans, drets socials i amb el planeta, com per exemple #yoregalotalentolocal plataforma creada per #vanesacarrasquilla que promou un col.lectiu local de dissenyadores, creadores i artesanes amb consciència. Aquí us deixo l'enllaç de la seva web perquè descobriu la gran quantitat de creadores amb talent que tenim a casa nostra https://yoregalotalentolocal.org


De manera reivindicativa i activista, aquesta setmana #yoregalotalentolocal ha organitzat tres taules rodones molt interessants que podràs veure al seu perfil d'Instagram:

  1. -Producció local. Avantatges i inconvenients, el 19 d'abril.

  2. -El preu real dels productes artesanals, el 21 d'abril

  3. -Consum conscient, un canvi liderat per les petites marques, el 23 d'abril.


He tingut l'immens plaer de participar a la segona taula rodona amb #pizpiretacomplementos #mundayabags #leitmotifjoies #tocstextilecrafts i #_nuevemi_ en la que hem dialogat sobre el preu real dels productes artesanals i en com fer pedagogia del consum conscient, ètic i sostenible.

Consumir petit, local i sostenible ens ajuda a consumir menys i millor, i sobretot a ser conscients de quin és el preu just dels articles i perquè.

Com a petita marca i també com a consumidora, he anat fent petits canvis de consum en el meu dia a dia que m'han fet entendre que menys és més i que la qualitat i el preu de l'economia del nostre territori depenen de que entre totes revaloritzem el respecte pel medi ambient i pels drets socials i laborals de tothom.


Comments


bottom of page